Kwaliteit – Blister Centrum Nederland – Heerhugowaard

Blister Centrum Nederland

Middenwaard 51-49 1703 SC Heerhugowaard Tel:072-5348306 Fax:072-5348308

Kwaliteit

Kwaliteit en veiligheid staan voorop bij BCN. Vandaar dat we altijd uitgaan van de actuele ingestuurde bestanden van de (bron)apotheek. Wij voeren geen mutaties door op de ontvangen bestanden.

Om het toch al lage foutenpercentage van onze verpakkingsmachines verder naar beneden te brengen gebruiken wij meerdere schouwmachines. Dit automatische inspectiesysteem maakt van ieder zakje een foto en vergelijkt de inhoud met wat er volgens de ontvangen en verwerkte data in het zakje van de medicijnrol zou moeten zitten. Indien de schouwmachine een fout constateert zoals bijvoorbeeld een ontbrekend tablet, een teveel aan tabletten of beschadiging wordt dit aangegeven en wordt de (mogelijke) fout door ons gecontroleerd en indien nodig hersteld. De digitale opnames worden bewaard en kunnen zo nodig in geval van een foutmelding worden geraadpleegd.

Alle medicijn zakjes zijn voorzien van een barcode. Deze barcode bevat de patiëntgegevens, medicatiebeschrijving en instelling/apotheek waar aangeleverd wordt. Tijdens de distributie fase worden alle zakjes gescand ter controle van de order compleetheid.

BCN is gecertificeerd volgens de ISO-norm 9001:2008. In deze norm ligt veel nadruk op de klantentevredenheid en de betrokkenheid van het management bij het leveren van kwaliteit. Door te voldoen aan deze norm tonen we op een objectieve manier onze kwaliteit aan.