Vakantie rol – rol voor langere periode – Blister Centrum Nederland – Heerhugowaard

Blister Centrum Nederland

Middenwaard 51-49 1703 SC Heerhugowaard Tel:072-5348306 Fax:072-5348308

Vakantie rol – rol voor langere periode

Natuurlijk willen ook gebruikers van de medicijnrol op vakantie. Maar hoe moet dat dan als de normale medicijnrol niet voldoende medicijnen bevat voor deze periode of wanneer u net toe bent aan een nieuwe rol en u al op u vakantie adres verblijft.

Het komt regelmatig voor dat er vakantie rollen worden aangevraagd voor een langere periode dan 4 weken. In dit soort situaties kunnen wij een juiste werking van de medicatie niet garanderen.
Zodra medicatie uit de primaire verpakking wordt gehaald hanteren we een houdbaarheid van 6 weken, ervan uitgaande dat de medicatie (rol) onder de juiste omstandigheden wordt bewaard. Check daarom altijd bij de gebruiker wat de vakantiebestemming is.

Ingegeven door strenge eisen van de IGJ betreffende houdbaarheid en verwerking van medicijnen mag BCN geen langere rollen produceren dan 4 weken.
Indien er toch een rol nodig is voor een langere periode dan valt de verantwoording en communicatie richting de cliënt bij de aanvragende apotheek. Neem in de overweging ook mee of er zwaarwegende redenen zijn om een langere rol dan 4 weken te produceren. Ook dient de aard van de aandoening afgewogen te worden bij de aanvraag van een vakantie rol.

Vul zo volledig mogelijk de vakantieaanvraag in. Het formulier in PDF kunt u hier downloaden 

Ingevuld formulier kan bij voorkeur per mail als PDF of fax naar BCN worden gestuurd. Na ontvangst van het formulier gaan wij de aanvraag zo spoedig mogelijk beoordelen en na goedkeuring door de apotheker van BCN wordt de rol geproduceerd.

Stuur het bestand van de rol/rollen pas in na goedkeuring van BCN.

Vragen? Neem gerust contact op!

T: 072 5348306
Email: info@blistercentrum.nl